Светкавично бърз сладкиш за 7 минути (плюс времето за печене) - става с пресни, замразени плодове, даже със сладко:

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Светкавично бърз сладкиш за 7 минути (плюс времето за печене) - става с пресни, замразени плодове, даже със сладко:
Светкавично бърз сладкиш за 7 минути (плюс времето за печене) - става с пресни, замразени...
admin
Добавена от: admin
33297
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Светкавично бърз сладкиш за 7 минути (плюс времето за печене) - става с пресни, замразени плодове, даже със сладко: Десерти
Светкавично бърз сладкиш за 7 минути (плюс времето за печене) - става с пресни, замразени плодове, даже със сладко:
Добави в
Мойте Рецепти
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

100 гр.масло (или маргарин)
200 гр.захар
200 гр.заквасена сметана
2 яйца
260 гр.брашно
1,5 ч.л.бакпулвер
1/4 ч.л.сол
250 гр.плодове (в случая замразени череши) или плодово сладко

Щандовете на магазините са отрупани с какви ли не изкусителни сладости, но все пак домашните сладкиши нямат равни - първо е удоволствието от това, че си ги приготвил сам, а и вкусът им е несравним с този на купешките. Проблемът тук обикновено е времето - рядко можем да отделим повече от половин час за готвене в заетото ежедневие. Е, днес сме ви приготвили една специална рецепта - сладкишът просто се топи в устата, а за приготвянето му са ви необходими точно 7 минути, без времето за печене. Текстурата е нежна, а плодовете вътре придават несравним аромат. Ето как точно се приготвя светкавичен сладкиш за 7 минути:

Разтопете маслото. Добавете захарта, заквасената сметана, яйцата и разбийте хубаво до гладка смес. Най-добре е да използвате пълномаслена сметана с висок процент масленост (не толкова кисела). Пресейте брашното, смесено с бакпулвера, директно в купата със сместа, добавете солта и отново разбъркайте. Намажете формата за печене с олио и отгоре изсипете половината от готовото тесто. Подредете плодовете върху тестото или го намажете с мармалад от ягоди, например. Покрийте с втората половина от тестото и заравнете хубаво.
Поставете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна и изпечете за 30 минути.

Извадете охладения леко сладкиш от формата, оставете го да изстине и нарежете. 

Приятен апетит!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft