Свинско по испански в бадемов сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Свинско по испански в бадемов сос
Свинско по испански в бадемов сос
admin
Добавена от: admin
6417
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5 с.л. зехтин
8 скилидки чесън, 4 от тях нарязани, а останалите – обелени и цели
15 гр. резен пресен бял хляб, без кората
1 кг. свинска плешка без кожата (1 цяло парче)
Брашно за поръсване
1 голяма глава лук, нарязана ситно
1/2 ч.л. сладък червен пипер
1 голяма връзка мащерка – само листата
2 дафинови листа (пресни)
200 мл сухо бяло вино
200 мл пилешки бульон
75 гр. бланширани бадеми, запечени
1 с.л. магданоз
 

Загрейте 2 с.л. от зехтина в голям и плитък тиган. Добавете 4-те цели скилидки чесън и резена хляб, запържете на умерен огън 2 минути, като обърнете веднъж по време на пърженето, докато хлябът позлатее. Извадете го и оставете да се отцеди от мазнината и да изстине.
Нарежете месото на резени около 2.5 см., а след това на парченца по 75-100 грама. Трябва да са сравнително големи. Овкусете добре, след това ги поръсете с брашното. Добавете още 2 с.л. зехтин към тигана, след това сложете вътре свинското и го „запечатайте” в мазнината, само колкото леко да се оцвети. Извадете върху плато и оставете настрана.
Прибавете останалата мазнина в тигана, заедно с лука, нарязания чесън, червения пипер, мащерката и дафиновия лист и запържете леко за 10 минути, докато лукът омекне, но не е кафяв. Добавете виното и бульона и възварете сместа, като обирате дъното на тигана, за да се отделят полепналите парченца.
Върнете свинското в тигана, намалете температурата и овкусете. Покрийте съда и гответе на бавен огън за около 1,5 часа, докато месото омекне добре. Отмерете около 16 с.л. от соса в купата на кухненския робот или в блендер и добавете запържения хляб, изпържените скилидки чесън, бадемите и листенцата магданоз. Смелете всичко на гладка паста, която добавете обратно в тигана. Опитайте на вкус, подправете, ако е необходимо, и гответе още 5 минути, за да се посгъсти сосът.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft