Селска баница с месо и картофи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Селска баница с месо и картофи
Селска баница с месо и картофи
admin
Добавена от: admin
26158
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 гр телешко месо (в краен случай - кайма)
4 листа по-дебели кори за баница
1 к.ч. разтопено краве масло
4 средно големи картофа
2 глави лук
1 настърган морков
1 жълтък
черен пипер, сол

 

Месото се измива и се накълцва на дребно (може и в блендер). Лукът се реже ситно, морковът се настъргва и заедно се запържват в загрятото масло. Щом се задушат и омекнат, се добавя месото (каймата) и се бърка, докато то също се задуши добре. Картофите се обелват и настъргват на едро ренде, след което се добавят към месото в тигана. Плънката се подправя на вкус със сол и черен пипер и се оставя да поври още малко, докато остане на мазнина. Към плънката може да добавите и други подправки на вкус - чубрица, риган, мащерка, наситнен магданоз.
Корите се разстилат, всяка се маже с малко разтопено масло и отгоре се разпределя плънката. Навиват се на руло и се редят в намазнена тавичка. Навитата баница се маже с разбития жълтък и останалото масло и се пече на силна фурна за около 30 минути (докато се зачерви добре). 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft