Слагам всичко в блендера, разбивам за 5 минути и пека: Супер пухкав и лек Кокосов сладкиш за всеки ден

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Слагам всичко в блендера, разбивам за 5 минути и пека: Супер пухкав и лек Кокосов сладкиш за всеки ден
Слагам всичко в блендера, разбивам за 5 минути и пека: Супер пухкав и лек Кокосов сладкиш за...
553
Източник: За Жената
Слагам всичко в блендера, разбивам за 5 минути и пека: Супер пухкав и лек Кокосов сладкиш за всеки ден
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този Кокосов сладкиш в блендер  е перфектният избор за всеки, който търси вкусен и сочен десерт без пшенично брашно.

С меката си и влажна текстура, тази рецепта е лесна за приготвяне, а комбинацията от сладък картоф (или маниока) и кокос създава уникален вкус, който ще ви изненада приятно и зарадва.

Идеален е за наслада с чаша кафе или чай. Ето какво ви е необходимо:

Кокосов сладкиш в блендер

Необходими съставки (измерени с чаша от 250 мл):

  • 3 големи яйца
  • 250 мл захар (или повече, на вкус)
  • 125 мл олио или 45 г масло
  • 150 г настърган пресен сладък картоф или обикновен (маниока в оригиналната рецепта)
  • 250 мл прясно мляко
  • 100 г настърган кокос (по желание накиснат във вода или сок)
  • 250 мл царевично брашно (фино смляно)
  • 1 супена лъжица бакпулвер

Приготвяне:

1.

Загрейте фурната на 180 °C. Пригответе правоъгълна тава с размери 30×20 см, намажете я с масло и поръсете с царевично брашно.

2. Сложете яйцата, настърганите картофи, захарта, олиото (или маслото) и млякото в блендер. Пасирайте до гладка смес.

картоф в блендер

Снимка: YouTube

смес в блендер

Снимка: YouTube

тесто в блендера

Снимка: YouTube

3. Добавете царевичното брашно и настъргания кокос, след което продължете да разбивате, докато всички съставки се смесят добре.

царевично брашно в блендера

Снимка: YouTube

кокос в сместа

Снимка: YouTube

4. Накрая добавете бакпулвера и разбъркайте внимателно с лъжица или шпатула, за да се разпредели равномерно.

5. Изсипете сместа в подготвената тава и заравнете повърхността.

тесто в тавата

Снимка: YouTube

6. Печете в предварително загрята фурна за около 40 минути или докато кексът стане златистокафяв. Проверете с клечка за зъби дали е изпечен – ако излезе суха, кексът е готов.

изпечен кокосов кекс

Снимка: YouTube

7. Оставете кекса да се охлади във формата, след което го нарежете на парчета.

парче кокосов сладкиш

Снимка: YouTube

Сервирайте с кафе или чай и се насладете на богатия му вкус и мека текстура. 

пухкав кокосов сладкиш

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft