Сладки кифлички с домашен крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Сладки кифлички с домашен крем
Сладки кифлички с домашен крем
admin
Добавена от: admin
22647
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

250 мл прясно мляко

3 - 4 супени лъжици захар

1/2 пакетче ванилова захар

500 гр. брашно

6 грама суха мая

1 яйце

0,5 чаена лъжичка сол

50 гр. масло

жълтък за намазване

За крема:

250 мл прясно мляко

1 яйце

1 супена лъжица брашно

4 - 5 супени лъжици захар

1/2 пакетче ванилова захар

20 гр. масло

За тестото: разтопете маслото, охладете, добавете разбитото яйце, топлото мляко, захарта, ваниловата захар и солта. Смесете брашното със сухата мая, налейте млечната смес и замесете лепкаво тесто. Покрийте го с кърпа и оставете за час - час и половина на топло място. Когато втаса, премесете отново за кратко и оставете за още 30 - 40 минути. Готовото тесто разделете на 16 - 18 части.

Докато тестото втасва отново, пригответе крема: смесете яйцето с брашното и 2 - 3 супени лъжици прясно мляко, разбъркайте добре, докато изчезнат бучките. останалото мляко сложете със захарта на котлона, докато кипне. На тънка струйка налейте горещото мляко в сместа с брашното, бъркайки. Сложете всичко на тих огън, прибавете ваниловата захар. Оставете крема да се вари до сгъстяване, като не спирате да разбърквате. Когато свалите от котлона, добавете маслото, разбъркайте и оставете крема да изстине.

Разточете всяка топка от тестото на овална кора. Сложете непълна лъжица от крема почти в средата, направете напречни разрези от едната страна на тестото, без да срязвате до края. С другата страна покрийте крема, притискайки краищата на тестото.

Завършете кифличките, затваряйки и страната с разрезите. Подредете ги в тава, подмазана с масло или застлана с хартия за печене и оставете за 30 минути на топло място.

След това намажете с разбит жълтък и сложете във фурна, загрята до 200 градуса за 20 - 30 минути (до готовност) - трябва да се получи красив златист цвят.

След като изстинат, може да съхранявате кифличките в найлонов плик.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft