Брашното се разбърква със солта, захарта и бакпулвера. Маслото се стрива на трохи с брашното. Слага се сметаната и се замесва бързо тесто. Ако има нужда, се прибавят още 2-3 с. л. брашно. Тестото се покрива и се слага за 30 мин. в хладилника.
	Тестото се разточва на пласт с дебелина 5 мм и се нарязва на кръгчета. Слагат се да се пекат върху хартия за печене във фурна, загрята на 200° С, около 10 мин. Не бива да се зачервяват много.
	Теменужките се измиват с вода, внимателно се подсушават и се отрязва зелената част възможно най-ниско.
	Запечените сладки се намазват с белтък, отгоре се слага теменужката, отново се намазват с белтък с помощта на малка четка и се поръсват със захар. Слагат се да се изсушат във фурната на вентилатор на 50°С за около 30 мин.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








