Сливов пай с бадеми

вход през zajenata.bg
Сливов пай с бадеми
admin
Добавена от: admin
16702
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 яйце
4 с.л. захар
1 пакет­че ванилия или ванилова захар
125 г краве масло
За пълнежа:
1 кг сини сливи
75 г омекнало краве масло
50 г захар
2 яйца
3 с.л. брашно
50 гр. натрошени ба­демови ядки
1 пакетче ва­нилия 

Първо замесете тесто­то: пресейте брашното за­едно с бакпулвера. Добаве­те яйцето, захарта, вани­лията и маслото, насечено с нож на ситни парченца. Бързо замесете тесто. Оформете го на топка, за­вийте го в прозрачно фо­лио и го сложете в хладил­ника за 20 минути.
Маслото за пълнежа разбийте със захарта и яй­цата. Като разбърквате добре, добавете брашно­то, после бадемите и вани­лията.
Сливите разполовете и почистете от костилки­те. Всяка половинка сре­жете от единия край по дължина до средата.
Вземете разглобяема тортена форма с диаметър 26 см. Намажете я отвътре с масло. Разстелете тесто­то на дъното и издигнете борд с височина 3 см. Отго­ре изсипете приготвения пълнеж и го заравнете.
В пълнежа забождай­те сливите - със срязаната част нагоре, така че да покриете с тях целия слад­киш. Подредения пай по­ставете във фурната. Пе­чете до готовност (45-50 минути) при температура 180 градуса.
Готовия сладкиш оставете да изстине във формата (желателно е да престои около 4 часа). След това го нарежете на парчета и поднесете.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft