Снежен кайсиев пай
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            4325
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	300 г брашно
	3 белтъка 
	2 щипки канела 
	200 мл компот кайсии (плодовете)
	1 с. л. пудра захар
	4 с. л. краве масло
	2 яйца
	50 мл прясно мляко
	1 ч. л. сода за хляб
	2 с. л. пудра захар
	В купа се смесват брашното, млякото, захарта, канелата и яйцата. Добавя се содата и се разбърква, докато се получи гъста хомогенна смес. Изсипва се в предварително намазана с маслото тавичка.
	Кайсиите се подреждат върху тестото и паят се пече около 20 минути в предварително сгорещена до 200 градуса фурна.
	Белтъците с пудрата захар се разбиват на сняг и с него се покрива изпечения и изстинал пай. Връща се за 2–3 минути в сгорещена до 220 градуса фурна, докато заливката добие приятен меден цвят. Сервира се студен.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








