Супер палачинки!

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Солена палачинкова торта
308502

Солена палачинкова торта

Продукти:
за порции
За палачинките:
250 г брашно
1/2 л. прясно мляко
3 яйца
1 щип. сол
25 г масло
За плънката:
200 г майонеза
3 кренвирша
200 г лютеница
200 г кисели краставички
200 г кашкавал
За декорация:
10 маслини
1/2 краставица
Време за приготвяне:
80 минути
Рецепта за Солена палачинкова торта:
Брашното (250 г), яйцата (3 бр), прясното мляко (1/2 л.), солта (1 щип.) и разтопеното масло (25 г) се изсипват в дълбока купа и се разбиват до получаването на палачинково тесто, малко по-рядко от боза. Тестото се оставя за половин час на стайна температура. През това време кренвиршите (3 бр) се обелват и настъргват на едрото ренде, кашкавалът (200 г) се рендосва по същия начин, а киселите краставички (200 г)се отцеждат много добре и също се настъргват. Палачинките се пекат в подходящ тиган, като от полученото тесто трябва да се получат 11-12 палачинки. В плато или голяма чиния се подреждат палачинките, като между всяка се редуват различните продукти - майонеза (200 г), лютеница (200 г), настъргани кисели краставички и настъргани кренвирши. Тортата се завършва с палачинка, намазана отгоре и встрани с майонеза. Поръсва се обилно с настъргания кашкавал и се декорира с маслини (10 бр) и тънки ивици краставица (1/2 бр).

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft