Солени кифлички Паркър

вход през zajenata.bg
Солени кифлички Паркър
admin
Добавена от: admin
29759
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакетче суха мая
1/2 чаша захар
7 1/2 - 8 чаши брашно + още малко за поръсвне
12 с.л. (1 1/2 пакетчета) масло, разтопено и охладено + разтопено масло за намазване
2 чаши пълномаслено прясно мляко, на стайна температура
2 големи яйца, на стайна температура
1 с.л. сол + още малко за поръсване
 

Отмерете 1/2 чаша топла вода (трябва да е умерено топла, почти хладка). Поръсете маята в голяма купа, добавете топлата вода и разбъркайте със захарта. Оставете да се захване за 1 минута (трябва да образува мехурчета и да се надигне леко), след което внимателно разбъркайте вътре 1 чаша от брашното. Оставете настрана до печката, докато приготвяте тестото.
Смесете разтопеното масло и млякото в миксер с приставката за тесто на бавна скорост. Добавете яйцата и бъркайте, докато се смесят. Прибавете сместа с маята и разбивайте, докато се смесят продуктите. Добавете 6 1/2 чаши брашно и 1 с.л. сол; бъркайте, докато тестото се оформи на топка – около 2-3 минути, акто добавите до 1/2 чаша допълнително брашно, ако тестото е прекалено лепкаво и мокро.
Намажете голяма купа с разтопено масло. Прехвърлете тестото в купата, покрийте с кухненска кърпа и оставете да втаса на топло място – около 2-2,5 часа. Тестото трябва да удвои обема си.
Загрейте фурната на 175 градуса и покрийте тавичката, в която ще печете, с хартия за печене. Поръсете работния плот с брашно и обърнете отгоре втасалото тесто. Набрашнете ръцете си и внимателно оформете тестото на правоъгълник с размери около 40х20 см. и дебелина около 2-2,5 см. (не използвайте точилка!).
Обърнете късата страна на правоъгълника към себе си и нарежете тестото по дължина на две с набрашнен нож или резец за пица. След това нарежете напречно на 12 ивици. Вземайте ивичките една по една, прегъвайте ги на две, така че горната страна да е по-дълга от горната, а стърчащия ръб подпъхвайте под долния край. Сложете така оформената кифличка (ролце) с шева надолу в подготвената тавичка – трябва да се образуват 3 плътно наредени реда.
Изпечете кифличките в загрятата фурна, докато се надигнат добре и станат златисто-кафяви – около 18-20 минути. Извадете от фурната и намажете с разтопено масло, след което поръсете с малко едра сол и поднесете топли!
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft