Сос от круши
    
    
    
                
            
                 9 Май 2012
            
            
            11032
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	6 бр. круши
	1/3 ч.ч. мед
	2 с.л. лимонов сок
	1 ч.л. канела
	1 ч.л. джинджифил
	4 зърна карамфил
	сол на вкус
Измийте крушите, нарежете на малки кубчета е сложете в тенджерка. Добавете меда, лимоновия сок, солта, канелата, джинджифила и карамфила. След като заври, съдът се покрива с капак и се задушава за около 15 мин при постоянно бъркане. Сваля се от огъня и се претрива през сито или с пасатор, и докато е горещ, се слага в затолени буркани и херметически се затваря. Може да се съхранява до 1 месец в хладилник. Сосът е превъзходен за пържено пиле, свинско и телешко.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








