Ябълков пай с круши

вход през zajenata.bg
Ябълков пай с круши
admin
Добавена от: admin
8706
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

пудра захар за поръсване
1 щипка канела
3 с. л. захар
1 ч. л. индийско орехче
300 г круши
300 г ябълки
150 г захар
300 г брашно
200 г краве масло
сладолед за гарниране
2 с. л. мед  

Маслото се затопля, докато омекне, омесва се с брашното и захарта и когато се образуват трохи, се добавят 30 мл студена вода. Оставя се за 20 минути в хладилник.
В тиган, поставен на огъня, се сипва захарта и се карамелизира до златисто. Добавя се медът и се разбърква. Поставят се предварително почистените и нарязани на едри кубчета плодове. Бърка се 4–5 минути, за да не загорят плодовете, и се слагат в купа. Добавят се индийското орехче и канелата. Разбърква се и се оставя за 5 минути.
Тестото се изважда от хладилника и се разделя на две половини, които се разточват. С едната се покрива дъното на плитка тава така, че да стигне до ръба, като излишното се изрязва. Изсипва се плънката и се покрива с втората половина от тестото.
Пече се 30 минути до златисто във фурна, загрята на 190 градуса. Паят се оставя да се охлади леко, поръсва се с пудра захар и се сервира топъл със сладолед.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft