Сочен карфиол с бадеми
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            7014
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Измива се и се сварява карфиолът в подсолена вода и малко мляко, след което се оставя да се отцеди. Загрява се маслото, добавя се брашното (като се бърка усилено) и после 250 мл вода останала от варенето на карфиола. Бъркането продължава и се добавя бавно прясното мляко. Овкусява се със сол и черен пипер и се сваля от котлона. Оставя се да изстине малко и се добавя жълтъка. Карфиолът се слага в тавичка, залива се със соса, поръсва се с бадемите и се запича във фурна до златисто.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








