Сочен лимонов сладкиш

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сочен лимонов сладкиш
Сочен лимонов сладкиш
admin
Добавена от: admin
68634
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
1 чаша захар
2 1/2 ч.л. лимонов екстракт
1 чаша бадемово брашно (пресято)
Лимонена глазура:
1 1/2 с.л. масло
около 2 чаши пудра захар
кората на 1 лимон
сока от 2 лимона
бадемово мляко

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете с масло стените и дъното на форма с подвижно дъно и облепете дъното й с хартия за печене, намаслете и хартията. Разбийте белтъците с миксер в дълбока купа, докато образуват връхчета (но не на прекалено твърд сняг). Разбийте жълтъците и ги излейте наведнъж към белтъците. Разбивайте, докато се хомогенизират напълно, добавете захарта и лимоновия екстракт. Разбийте и тях, докато се усвоят.
Пресейте брашното и внимателно го добавяйте на порции към сместа. Излейте готовото тесто във формата и печете 30-35 минути като проверявате готовността на сладкиша с клечка. Времето за печене може да варира според вида на фурната.
Оставете сладкиша да се охлади 15 минути, след това махнете пръстена на формата и го извадете върху тортена чиния.
За глазурата: Разтопете маслото в купа, добавете пудрата захар малко по малко, като я редувате с лимоновия сок. Когато всичко се смеси добре, добавете бадемовото мляко лъжица по лъжица, за да получите гъстата консистенция на глазура. Нанесете я на гладък слой върху още топлия сладкиш и оставете да се стече по ръбовете му.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft