Спанак с яйца и сирене на фурна
    
    
     
                
            
                26 Май 2012
            
            
            263260
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 кг спанак
	1 връзка кромид лук
	1/2 връзка магданоз
	1 кафена чашка растително масло
	50 г краве масло
	1 чаена чаша прясно мляко
	4 яйца
	1 чаша натрошено сирене
	1 чаена лъжичка червен пипер
	черен пипер и сол на вкус
Почистените и дребно нарязани кромид лук и спанак се поставят в тавичка заедно с растителното масло и се задушават до омекване, след което се разбъркват с червения пипер. Прибавят се разбитите с прясното мляко яйца, натрошеното сирене, дребно нарязаният магданоз, черен пипер и сол (ако е необходимо). Сместа се разбърква, за да се размесят равномерно продуктите, покрива се с парченца от кравето масло и се запича до златисто оцветяване. Ястието се поднася топло с кисело мляко (по желание).
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








