Спаначена пица с гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Пица
Спаначена пица с гъби
Спаначена пица с гъби
admin
Добавена от: admin
13146
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 грама брашно и брашно за поръсване на тавата
1 непълна чаена чаша вода
1/2 кубче прясна мая
1 супена лъжица захар
1 равна лъжичка сол
2 супени лъжици зехтин за тестото и колкото е необходимо за намазване тавата

За гарниране на пицата:
500 грама спанак
7-8 пресни гъби печурки
3-4 стръка пресен лук (или 1/2 глава стар кромид лук)
2 скилидки чесън
2-3 супени лъжици зехтин (или олио)
сол и млян черен пипер на вкус
кашкавал за посипване на пицата в количество на вкус
 

Маята се разбива заедно с лъжицата захар, след това се полива с леко затоплената вода (водата трябва да е с телесна температура), слагат се няколко лъжици брашно. Всичко се разбърква добре, поръсва се с брашно, така че то да покрие кашичката от мая и брашно. Съда с така подготвената мая се оставя на топло (до радиатор или печка но не в печка или върху радиатора) и щом брашното, с което е посипана кашата с мая, се напука, закваската е готова. Солта се слага в останалото брашното (пресято в по-широк съд), в средата му се оформя кладенче и готовата закваска се изсипва в него. Омесва се меко тесто, като в края на месенето се добавя и зехтинъта, поставя се в подходящ съд и се завива с домакинско фолио, оставя се да втасва за 40-45 минути или докато удвои обема си. Втасалото тесто се взема с намазани със зехтин ръце намазани и се разстила в предварително намазана със зехтин тавичка. Оставя се да почине десетина минути и след това се пекаче в умерена фурна до зачервяване. Междувременно почистените измити и нарязани на ленти гъби се задушават в предвидената за това мазнина. Към тях се прибавят почистените измити и нарязани на ситно първо лукът и чесънът, а след това и спакът, посоляват се, поръсва се черен пипер, на вкус и се оставят да се задушават. Когато основата на пицата е изпечена, върху нея се разстила готовата плънка, поръсва се кашкавала и тя се връща във фурната да се запече докато той се разтопи, поднася се топла.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft