Спаначени банички с риба тон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Спаначени банички с риба тон
Спаначени банички с риба тон
admin
Добавена от: admin
4450
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

8 стръка пресен лук
200 г листа от спанак
1 домат
3 супени лъжици зехтин
200 г риба тон от консерва
2 твърдо сварени яйца
сол, черен пипер, 1 капка сос табаско
многолистно тесто

Зеленият лук се нарязва на колелца, а измитият и отцеден спанак на едро. В тиган се загрява 1 супена лъжица зехтин и зеленият лук се задушава в него, докато стане прозрачен. Добавя се спанакът, похлупва се и се задушава 2-3 минути като се разбърква от време на време. Зеленчуците се отцеждат в гевгир и се оставят да се охладят.
Смесват се с отцедената и накъсана риба. Доматът се нарязва на дребни парченца и се добавя към сместа, заедно с нарязаните сварени яйца. Сместа се разбърква и овкусява със сол, черен пипер и табаско.
От тестото се изрязват 24 кръга с диаметър 12 см. Вземат се три кръга и се нареждат един върху друг като се мажат с олио. В средата се поставя по една супена лъжица от сместа и се прегъват на две. Краищата им се притискат с пръсти така че да се образуват красиви дъгички. Намазват се с олио. Баничките се нареждат в тава, покрита с хартия за печене и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна до златистокафяво.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft