Как се приготвят и стерилизират белени домати

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Стерилизирани на белени домати
60871
Как се приготвят и стерилизират домати с магданоз Стерилизирани на белени домати

Стерилизирани на белени домати

Необходими продукти: 5 кг узрели домати, 5 листа от керевиз, 3 глави лук, сол.

Начин на приготвяне: избирате първо по-меките домати и ги нарязвате на четвъртинки. След това ги посолете и ги оставете на котлона в подходящ съда да се задушат. Към тях трябва да добавите лука нарязан на ситно, както и листата от керевиз. Оставете за десетина минути на котлона, след което ги намачкайте, за да станат на пюре.

Останалите домати трябва да обелите, а това най-лесно става, ако ги бланширате. Сложете ги за няколко секунди във вряла вода, след което ги извадите и ги намокрите със студена вода. По този начин обелването е много лесно.

Консервирани Домати
След това ги нареждате плътно в подходящи буркани и заливате с горещото доматено пюре – течността трябва да стигне на 1 см под ръба на буркана. Затворете с капачки и стерилизирайте за около 15 – 20 минути.

Ако не обичате керевиз или не ви се струва подходяща подправка, можете да я замените с магданоз. Ако слагате от него, не е необходимо да го задушавате заедно с лука и доматите. 

1
2
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft