Стромболи – хлебно руло с плънка по италиански

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Стромболи – хлебно руло с плънка по италиански
Стромболи – хлебно руло с плънка по италиански
admin
Добавена от: admin
17103
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

450 гр. замразено тесто за хляб – размразено

125 гр. шунка, нарязана на тънко
125 гр. твърд салам (с подправки), нарязан на тънки шайби
½ ч.л. сушен босилек
½ ч.л. сушен риган
85 гр. нарязано сирене Проволоне (или подобно сирене/кашкавал)
1 чаша (110 гр.) настъргана моцарела
2 с.л. масло или маргарин, разтопени
1 ч.л. царевично брашно (по желание)

Сложете тестото върху леко намазнена тавичка и с ръце го разтеглете до размери около 38х25 см. В центъра на тестото по дължина подредете резените шунка, а върху тях – резените салам. Поръсете с ¼ ч.л. босилек и ¼ ч.л. риган. Върху подправките подредете сиренето проволоне и покрийте с настърганата моцарела. Поръсете с останалите подправки. Навлажнете всички краища на тестото с вода и прегънете двата дълги края тесто към средата. Притиснете ръбчетата едно към друго, за да се запечатат добре. Прегънете и двата къси края и притиснете и тях, за да запечатат плънката.

Намажете тестото с 1 с.л. масло; поръсете с царевично брашно и внимателно го обърнете, така че страната с шева да се падне отдолу. Намажете повърхността с останалото масло. Печете на 190 градуса за 20-22 минути или докато тестото хване кафява коричка.
Извадете от фурната и поставете върху дъска за рязане. Нарежете на резени с назъбен нож (за хляб). За по-малки порции – първо разрежете вертикално по дължина, а след това – на хоризонтални резени. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft