Супа от белен грах с китайски гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Супа от белен грах с китайски гъби
Супа от белен грах с китайски гъби
admin
Добавена от: admin
9673
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За 4-6 порции:
1 ¼ чаша (310 мл) сушен белен грах, измит и накиснат предварително
½ чаша (125 мл) обелена пшеница (жито), измита
10 чаши (2.5 л) вода или бульон
2 дафинови листа
2 с.л. (30 мл) зехтин
2 с.л. (30 мл) счукан чесън
11/2 чаши (375 мл) нарязан кромид лук
2 с.л. (30 мл) соев сос
11/2 чаши (375 мл) нарязани китайски гъби (шийтаке)
1 чаша (250 мл) нарязани моркови (6 мм)
¼ чаша (60 мл) пресен копър, нарязан
1 ч.л. (5 мл) сол
1/8 ч.л. черен пипер
 

В голяма тенджера сложете граха, пшеницата, водата и дафиновия лист. Възварете сместа, намалете огъня и оставете да къкри, покрит отчасти с капак, за 45 минути. Разбърквайте често.
В средно голям съд загрейте зехтина за 30-тина секунди, добавете чесъна и го задушете за минута. Добавете лука, гответе още 5 минути или докато лукът омекне. Прибавете соевия сос, гъбите, морковите и копъра. Задушете всичко 5 минути.
Прибавете сварените зеленчуци към сместа с граха и пшеницата, заедно със солта. Варете на бавен огън 20 минути, като разбърквате често. Добавете пипера в последните 5 минути от готвенето.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft