Супа с кайма и ориз
    
    
     
                
            
                 2 Март 2012
            
            
            30202
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	250 г смляно месо
	1 глава кромид лук
	1 морков
	1 домат (или 1 супена лъжица доматено пюре)
	1 кафена чашка разтопена мазнина
	1 кафена чашка ориз
	червен пипер
	черен пипер
Ситно нарязаният лук, нарязаният морков и месото се задушават заедно в мазнината няколко минути, след което се разбъркват с накълцания домат (доматеното пюре), червения пипер и сол, прехвърлят се в тенджера с повишено налягане, заливат се с 6 чаени чаши вода и се варят заедно с почистения и измит ориз. Готовата супа се поднася поръсена с черен пипер. По желание може да се подправи с оцет и счукан чесън.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








