Пай с кайма и ориз

вход през zajenata.bg
Пай с кайма и ориз
admin
Добавена от: admin
15549
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за тестото:
500 г брашно
10 г мая
50 г прясно мляко
1 яйце
1 ч. л. сол
2 с. л. олио
1 с. л. масло

за плънката:
500 г смляно месо
100 г ориз
250 г кашкавал, настърган
1 глава лук, настърган
2 пиперки, нарязани на ситно
2 домата, обелени и нарязани на ситно
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. червен пипер
 сол на вкус

Маята се размива в хладкото мляко, прибавя се 1 с. л. от брашното и се оставя да втаса. Брашното се пресява и се оформя кладенче. Прибавят се маята, яйцето, 2 супени лъжици от олиото, ½ чаена чаша хладка вода и солта. Оформя се тесто, което се меси, докато стане гладко и престане да лепне. Оставя се да втаса, покрито с намаслено фолио, докато удвои обема си. Втасалото тесто се премесва и се разстила на дъното на тава, намазана с маслото.
Оризът се сварява в 150 мл подсолена вода и се смесва с каймата. Добавят се пиперките, доматите, половината от кашкавала, лукът, червеният и черният пипер. Сместа се посолява и се разбърква добре, след което се разстила върху тестото. Питата се поръсва с малко олио и се слага да се пече на 180° С за 30 мин. Изважда се от фурната и върху нея се настъргва останалият кашкавал.
Отново се връща във фурната и се пече, докато се разтопи кашкавала.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft