Как се прави супа топчета

вход през zajenata.bg
397722

Супа тиквички и топчета

2 с. л. зехтин
1 глава кромид лук
1 морков
1 стрък целина
3 малки тиквички
1,5 л пилешки бульон
100 г паста за супа (звездички, орзо, буквички и т.н)
40 г настърган Пармезан

ТОПЧЕТА

2 филии стар хляб без кора
150 г кайма
2 резена бекон
1 жълтък
30 г настърган Пармезан
60 мл студена вода
смлян черен пипер
Приготвяне:

ТОПЧЕТА

• Филиите хляб се накъсват на малки парченца и се поставят в малка купа.
• Заливат се с 60 мл студена вода за 5 минути или докато омекне.
• В друга купа се смесват каймата, ситно нарязаният бекон, жълтъкът и Пармезанът.
• Прибавя се отцеденият хляб и сместа се разбърква.
• Подправя се със смлян черен пипер.
• Със супена лъжица се оформят топчета.
• Нареждат се в чиния и се покриват.
• Поставят се в хладилник или се замразяват.


СУПАТА

• Зехтинът се загрява в голяма тенджера.
• Прибавят се дребно нарязаните лук, морков и целина.
• Задушават се, като се разбъркват периодично за 5 минути или докато омекнат.
• Добавят се нарязаните на кубчета тиквички.
• Сипва се бульонът, кипва се.
• Огънят се намалява на среден и супата се вари 10 минути.
• Прибавя се пастата и се вари 10-15 минути.
• Внимателно се прибавят едно по едно топчетата.
• Супата се разбърква.
• Оставя се да къкри 5-7 минути.
• Посолява се и се поръсва със смлян черен пипер.
Супата се сервира като се поръсва с настърган Пармезан. 

1 2 3
4
5 6 7
Бърза кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft