Как се прави супа топчета

вход през zajenata.bg
397724

Супа топчета с картофи

150 г телешка кайма
600 мл гореща вода
1 голям картоф
1 морков
1 л телешки бульон
2 с. л. настърган Пармиджано
1 малко яйце
1/4 глава настърган кромид лук

сол
смлян черен пипер
копър

• Каймата се омесва с Пармиджаното, яйцето и лукa.
• Посолява се и се подправя със смлян черен пипер.
• От приготвената кайма се правят малки топчета, които се сваряват в кипяща вода (около 600 мл).
• Сварените топчета се отцеждат и се оставят настрани.
• Морковът и картофът се обелват и измиват.
• Настъргват се на едро ренде и се прехвърлят в гевгир, за да се отцедят.
• Бульонът се кипва и се прибавят настърганите зеленчуци.
• Супата се вари 10-15 минути, след което се прибавят сварените топчета.
• Варят се още 2-4 минути и супата се оттегля от огъня.

1
2
3 4 5 6 7
Бърза кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft