Съботни кифлички с прясно мляко - чудни са и топли, и студени

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Съботни кифлички с прясно мляко - чудни са и топли, и студени
Съботни кифлички с прясно мляко - чудни са и топли, и студени
admin
Добавена от: admin
25247
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 мл прясно мляко 
1 супена лъжица мая 
1 чаена лъжичка бакпулвер 
1 супена лъжица сол 
1 супена лъжица захар 
125 мл олио 
4 яйца (4-те белтъка са за тестото, а 4-те жълтъка - за намазване на кифличките) 
5 чаши брашно 
За плънката:
натрошено сирене 
малко сусам за поръсване
 

1. В купа за месене се поставя маята заедно с млякото, солта и захарта. Щом шупне, в нея се добавя брашното, в което предварително е разбъркан бакпулверът. 
2. Прибавят се и разбитите белтъци, заедно с олиото, и се замесва хомогенна смес. 
3. Хубаво измесеното гладко тесто се оставя да втаса, докато удвои обема си. 
4. От тестото се късат малки топки, след което всяко топче се разточва леко по дължина и в единия край се поставя малко натрошеното сирене. След това кората се навива на кифличка и се поставя в намазана с малко масло тава. 
5. Кифличките в тавата се намазват с разбитите жълтъци и се поръсват със сусам. 
6. Пекат се на 180 градуса около 30 минути. Чудесни са и топли, и студени.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft