Телешки дроб във винен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Телешки дроб във винен сос
Телешки дроб във винен сос
admin
Добавена от: admin
8769
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

телешки черен дроб – 1 кг.
масло – 3 - 4 с. л.
брашно – 1 с. л.
вино – 1 ч. ч.
сол
магданоз 

Телешкия черен дроб се нарязва на тънки продълговати или широки късчета, посолява се и се запържва в маслото, като се оставя сочен (алангле) и се изважда. 

В същата мазнина се прибавя брашното и се залива с виното. В така получения сос се прибавят запържените късчета дроб и се варят на тих огън 15 - 20 мин. преди свалянето им от огъня се овкусява със сол и нарязания магданоз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft