От посочените продукти замесете меко тесто. Разделете го на две, като едната част трябва да е малко по-голяма. Разточете ги на по-дебели кори и ги оставете леко да се изсушат върху домакинска кърпа. Намажете форма за пай с мазнина, сложете вътре по-голямата кора и я притиснете добре по дъното и стените, като оставите около 2 см. да висят извън формата. Напръскайте кората с мазнина и отгоре изсипете плънката (смесената със захар, канела и орехи тиква). Отгоре покрийте с втората кора, прегънете висящите краища на долната кора и ги запечатайте добре с горната. Може да оформите с прищипване красив борд на пая. Направете с остър нож няколко разреза върху горната кора, за да излиза парата при печене. Намажете с мазнина и изпечете пая в предварително загрята умерена фурна. Щом се зачерви добре, извадете и оставете да се охлади, след което поръсете със захарта.
Тиквен пай
7 Ноември 2013
26859
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари