Тиквен пай

вход през zajenata.bg
Тиквен пай
admin
Добавена от: admin
26859
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
1 яйце
1 с.л. олио
1 с.л. оцет
щипка сол
браш­но за умерено твърдо тесто
за плън­ката:
варена и намачкана половин тиква
захар, канела - на вкус
1/2 ч.чаша счукани орехи
захар за поръсване
олио за намазване на тавата
 

От посочените продукти замесете меко тесто. Разделете го на две, като едната част трябва да е малко по-голяма. Разточете ги на по-дебели кори и ги оставете леко да се изсушат върху домакинска кърпа. Намажете форма за пай с мазнина, сложете вътре по-голямата кора и я притиснете добре по дъното и стените, като оставите около 2 см. да висят извън формата. Напръскайте кората с мазнина и отгоре изсипете плънката (смесената със захар, канела и орехи тиква). Отгоре покрийте с втората кора, прегънете висящите краища на долната кора и ги запечатайте добре с горната. Може да оформите с прищипване красив борд на пая. Направете с остър нож няколко разреза върху горната кора, за да излиза парата при печене. Намажете с мазнина и изпечете пая в предварително загрята умерена фурна. Щом се зачерви добре, извадете и оставете да се охлади, след което поръсете със захарта. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft