Тиквена пица със сирена и лук

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Пица
Тиквена пица със сирена и лук
Тиквена пица със сирена и лук
admin
Добавена от: admin
4866
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

готово тесто за пица
сирене Бри, начупено на парченца - количеството е на вкус
моцарела (настъргана или на кубчета) - около 200 грама
сладък лук, нарязан на тънко
За тиквения сос:
зимна тиква, на кубчета - около 500 гр.
5-6 скилидки чесън, обелени
зехтин
сол
пипер

За тиквения сос:
Изпечете тиквата и чесъна заедно в тавичка (може да добавите малко вода) за около 50 минути, на 200 градуса, или докато тиквата омекне. Направете ги на пюре, като добавите сол и пипер, и слагате зехтин на тънка струйка, докато получите желаната текстура.
За пицата:
Загрейте фурната на 250 градуса. Покрийте разстеленото тесто с тиквения сос. Отгоре сложете моцарелата и сиренето Бри (използвайте възможно повече сирене, т.к. то придава специфичния вкус на пицата). Най-отгоре поръсете с лука и изпечете, докато се образува златисто-кафява коричка, а сиренето се разтопи. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft