Тиквени пастички с мармалад
    
    
    
                
            
                 2 Февруари 2012
            
            
            25850
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	мармалад 400 г
	тиква 11/2 кг
	орехови ядки 160 г
	канела 1 лъжичка
	захар на вкус
	Тиквата се нарязва на парчета и се сварява на пара или с малко вода. Стрива се на гладко пюре и се подслажда на вкус. Прибавят се по-голямата част от ореховите ядки, счукани ситно, канелата и се разбърква добре.
	Тиквената смес се разделя на три равни части, а мармаладът на две.
	В по-дълбока форма или друг съд се поставя пласт тиква, пласт мармалад така, че долният и най-горният пласт да бъде тиквена смес. Отгоре се поръсва с останалите орехови ядки, нарязани на тънки ивички.
	Оставя се да престои 10—12 часа в хладилник или на студено място.
	Поднася се нарязана на пастички. 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








