Този ориз по гръцки ми стана любим, китайският пасти да яде, а българския почти не вкусвам вече. Ще ви хареса- убийствено вкусен

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Този ориз по гръцки ми стана любим, китайският пасти да яде, а българския почти не вкусвам вече. Ще ви хареса- убийствено вкусен
Този ориз по гръцки ми стана любим, китайският пасти да яде, а българския почти не вкусвам вече....
148581
Този ориз по гръцки ми стана любим, китайският пасти да яде, а българския почти не вкусвам вече. Ще ви хареса- убийствено вкусен
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този ориз по гръцки става малка фантазия, пробвайте го и вие

Предлагаме ви рецептата за вкусен ориз по гръцки , който се прави доста лесно и бързо, а става просто разкошотия. Добре дошъл е на всяка трапеза, както сами ще се уверите като го опитате.

 

Чудно вкусен става този ориз по гръцки

Трябват ни 400 грама ориз, 200 грама кедрови ядки, две глави кромид лук, два стръка праз, осем лъжици олио, черен пипер, сол на вкус, магданоз.

Този ориз по гръцки става нещо уникално и се прави едва за около 45 минути.

Първо е необходимо да нарежем на ситно лука и после да го задушим в олиото.

След това към него се добавя оризът и се запържва така, че да стане прозрачен на цвят. Нарязваме на ситно и праза, а после го смесваме с кедровите ядки.

Взимаме една огнеупорна тава, в която разстиламе на равен пласт половината от ориза. Върху него изсипваме сместа от кедровите ядки и праза. Покриваме я с останалата част от ориза и сипваме вода, колкото е необходимо.

 

Най-отгоре поръсваме със сол и черен пипер, а след това пъхаме този вкусен ориз по гръцки да се запече във фурната за около половин час най-много. Фурната бива да бъде включена на не повече от 200 градуса.

Когато ястието вече е готово и сме го извадили от печката, поръсваме го отгоре с накълцан на ситно пресен магданоз. Той му придава свежест и незаменим аромат.

Ако желаете, бихте могли да добавите към тази рецепта и малко гъби или маслини, нарязани на половинки. Става още по-богато и вкусно, макар че по-горе ви представихме класическата рецепта, без подобрения.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft