Пиле под капак - няма спиране, докато не отопиш и соса с хлебче!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пиле под капак - няма спиране, докато не отопиш и соса с хлебче!
Пиле под капак - няма спиране, докато не отопиш и соса с хлебче!
28640
Пиле под капак - няма спиране, докато не отопиш и соса с хлебче!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всеки обича бързите и вкусни гозби . Е, днешната е по много и от двете.

Пиле под капак се приготвя бързо, изяжда се още по-бързо. Близките ви ще останат много доволни! 

Пиле по специален начин

Пиле под капак

Продукти:

 Пиле (или само бутчета) - 1 кг

 Лук - 3 глави

 Светла бира - 1 чаша

 Подправки (сол, пипер, подправки за пиле) - на вкус

Чесън - на вкус

Приготвяне:

Пилето, нарязано на порции (можете да използвате и само пилешки бутчета ), поръсете с подправки, сол, черен пипер и натъркайте със счукан чесън. Оставете за половин час. Лукът се нарязва на пръстени и се запържва в олио в тигана до златисто-кафяво. Избутайте лука към края на тигана, а в средата поставете пилешките парчета и ги запържете от двете страни за 6-7 минути. След това налейте вътре бирата и задушавайте пилето под капак за още 10-15 минути. Сервирайте направо в тигана. Страшно е вкусно, а още по-вкусен е сосът, който може да отопите с топъл бял хляб.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft