Този път мъжът ми се прояви! С това мезенце ще изкараме до Нова година, а тогава ще направим още!...
4 Октомври 2016
30315
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Месото в тази рецепта ще стане сочно, нежно и ще бъде една прекрасна украса на празничната трапеза!
Резултатът ще зависи от качеството на месото. Изберете цяло парче с тегло 1-3 кг и без сланинки по него.
СЪСТАВКИ
1-1,5 кг свинско месо, едно цяло парче
70 мл ябълков оцет
1 литър вода
2-3 ч.л. сол
1.5 ч.л.
захар
2 дафинов лист
подправки на вкус (кориандър, карамфил, червен пипер)
2-3 скилидки чесън
черен пипер
2 дафинов лист
подправки на вкус (кориандър, карамфил, червен пипер)
2-3 скилидки чесън
черен пипер
Приготвяне
- Пригответе маринатата за свинското месо : във вряща сол и захар вода, разбърквате, докато се разтворят напълно. Добавете избрани подправки и дафинов лист. Отстранете от огъня и сложете оцет.
- В напълно охладената марината сложете месото. То трябва да бъде напълно покрито с течност. Покрийте купата с фолио и се чувствайте свободни да го оставите в хладилника да се маринова за една нощ.
- На следващия ден вземете месото, подсушете с хартия. Леко поръсете със сол и черен пипер.
- Обелете чесъна, трябва да го нарежете по дължина на филийки. По цялата повърхност го шпиковайте с филийките чесън.
- Дафинов лист се добавя около месото, което се поставя в найлоново фолио за печене. Ако няма отвори за парата внимателно с нож направете няколко отгоре.
- Загрейте фурната до 190 ° С и печете месото във фолиото в продължение на 1 час. След това, можете да изрежете горната част на фолиото, за да се зачерви.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари