Този сладкиш ще ви пренесе право във вихъра на карнавала - Неаполитански карнавален пръстен

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Този сладкиш ще ви пренесе право във вихъра на карнавала - Неаполитански карнавален пръстен
Този сладкиш ще ви пренесе право във вихъра на карнавала - Неаполитански карнавален пръстен
admin
Добавена от: admin
34952
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 л прясно мляко
250 гр. грис
50 гр. масло
лимон/кората
портокал/кората
щипка сол
яйца
400 гр. сирене рикота / извара
200 гр. захар
2 опаковки ванилова захар / ванилиена шушулка
Други:
масло + брашно за намазване на формата
пудра захар

Сложете в тенджера млякото. Добавете гриса, разбъркайте добре с тел, добавете солта и настърганата кора от лимона и портокала.

Оставете сместа да заври, намалете огъня и оставете да къкри, докато сместа се сгъсти, като бъркате непрекъснато.

Дръпнете крема от котлона и добавете маслото, разбъркайте, за да се разтопи.

Оставете крема да изстине.

Разбийте яйцата в дълбока купа, добавете захарта и разбийте на пяна. Прибавете рикотата (изварата), захарта, ванилията и разбийте всичко много добре. 

Загрейте фурната на 180 ° С.

Намажете кексова форма, за предпочитане с дупка, добре с маслото и я поръсете с галета или брашно.

В сместа с яйцата добавете сварения грис и разбъркайте всичко до еднородна смес.

Прехвърлете сместа в приготвената форма и я загладете.

Печете в продължение на 50 минути.

Оставете сладкиша се да се охлади и след това го извадете от формата. Поръсете с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft