Топено сирене в гърне

вход през zajenata.bg
Топено сирене в гърне
admin
Добавена от: admin
14296
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 гр. сирене
200 гр. мек кашкавал (тип Едам или подобен)
200 гр. месо, по желание (печено месо, шунка, свински врат, бекон, шунка)
200 гр. гъби печурки
кетчуп
риган
сос бешамел

 

Първо пригответе сос бешамел по изпитана рецепта. Сиренето нарежете на парчета.
Вземете голям глинен съд, в който ще печете сиренето, и на дъното му поставете половината от сиренето. Залейте с половината сос бешамел. Над соса подредете месото, нарязаните гъби, кетчуп на вкус, подправете с риган и поставете няколко парчета кашкавал. Над кашкавала поставете оставащото сирене, залейте с бешамел и завършете с парче кашкавал.
Така приготвено, поставете гърнето в студена фурна и включете на 200 градуса. Печете 30 минути, докато сиренето добие приятен златисто-кафяв цвят.

 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft