Топи се в устата: въздушен ябълков сладкиш със сметана - мек и пухкав като облаче

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Топи се в устата: въздушен ябълков сладкиш със сметана - мек и пухкав като облаче
Топи се в устата: въздушен ябълков сладкиш със сметана - мек и пухкав като облаче
admin
Добавена от: admin
99853
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 малки ябълки
3 яйца
100 гр. меко масло
150 гр. захар
150 гр. брашно
50 гр. нишесте
1/2 пак. бакпулвер
180 гр. свежа сметана
 

Загрейте фурната на 180 градуса.
Обелете ябълките, нарежете ги на четвъртинки, след това - на тънки ивици. Прехвърлете ги в малък съд и ги залейте със сока от половин лимон.
Разбийте яйцата със захарта на гъста пяна. Добавете парчетата меко масло и разбивайте, докато сместа се хомогенизира. Смесете брашното с нишестето и бакпулвера, и прибавете към разбитите яйца.
Объркайте хубаво, за да няма бучки.
Разбийте сметаната.
Добавете няколко лъжици от разбитата сметана в съда с яйцата и леко разбъркайте от дъното към върха. Добавете останалата сметана и отново внимателно объркайте.
Прехвърлете сместа във форма за печене и върху тестото забодете ябълковите резенчета.

въздушен ябълков сладкиш
Печете 30-тина минути. Проверете със суха клечка дали сладкишът е изпечен. Ако започне да потъмнява бързо, покрийте го с фолио.
Още топъл наръсете с пудра захар.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft