2 белтъка се разбиват добре с 2 супени лъжици захар, 1 супена лъжица брашно и 2 супени лъжици смлян лешник, така че да се получи тесто. 
По същия начин се прави тестото за още 2 блата, след което блатовете се пекат в тава с диаметър 24 см. (предварително намазнена и набрашнена). 
След това жълтъците със захарта се разбиват на водна баня до сгъстяване. Сместа се охлажда, след което към нея се добавя 100 гр. разбито масло и 100 мл разбита сметана. 
В малка касерола се поставят млякото и захарта да поврат 5 минути, след което към тях се добавят орехите. Когато сместа се охлади, се прибавя към крема. Всичко се обърква хубаво и полученият крем се разделя на половина. 
В едната част се добавят разтопеният шоколад и едро нарязаните лешници. 
Разбива се и сметаната (200 мл).
Ето как се реди тортата:
Първият блат се слага в подходяща чиния, покрива се с жълтия крем, след това с шоколадовия крем, сметаната и отново блат - така се редуват, докато се поставят и трите блата. Цяла торта се намазва с останалата част от сметаната и се пъха в хладилник за 3-4 часа.
 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








