Торта Охлюв с оригинален дизайн и много крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта Охлюв с оригинален дизайн и много крем
Торта Охлюв с оригинален дизайн и много крем
admin
Добавена от: admin
63738
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За 1-ва и 3-та кора:
3 яйца
3 супени лъжици захар
3 супени лъжици смлени запечени орехи
1 супена лъжица какао
1 супена лъжица брашно
1 бакпулвер
За 2-рата кора:
4 яйца
4 супени лъжици захар
4 супени лъжици брашно
1 бакпулвер
За крем 1:
800 мл прясно мляко
6 супени лъжици нишесте
1 пакетче (40 гр.) пудинг ванилия
150 гр. захар
250 гр. пудра захар
250 гр. масло
За крем 2:
100 гр. шоколад за готвене
1 супена лъжица прясно мляко
250 гр. счукани орехи

За 1-вия и 3-тия блат се правят 2 еднакви теста: 3 яйца се разбиват добре със захарта, докато сместа стане на пяна. Бавно към сместа се прибавят орехите, смесени с брашното и бакпулвера. С цедка се поръсва и какаото, и хубаво се обърква. Сместа се изсипва във форма с диаметър 28 см.

За 2-рия блат се разбиват 4 яйца със захарта, докато хубаво се смесят, а след това се добавя брашното с бакпулвера и се пече също във форма с диаметър 28 см.

За 1-вия крем: 
Млякото се загрява със захарта, докато заври. Във врящото мляко се прибавят пудингът и нишестето (разтворени предварително в малко от млякото) и се вари крем. Щом се охлади кремът, се смесва с разбитите масло и пудра захар. За този крем е хубаво да се използва масло, а който иска, може да го замени с маргарин.

За 2-рия крем: 
На слаб огън се разтопява шоколадът с млякото и се добавят смлените орехи. Хубаво се обърква, докато сместа стане еднородна. 
В чиния за торта се поставя един кафяв блат и се маже с първия крем на дебел пласт (отнема почти половината от крема). 
Вторият (жълт) блат се разрязва наполовина и се получават два блата. Всеки се нарязва на 8 парчета като за кифлички. От всяко парче се навива кифличка. Във всяка кифличка се поставя по една чаена лъжичка от плънката с шоколада. Кифличките се нареждат в кръг върху плънката. Всички кифлички се нареждат върху крема на един ред и над тях се поставя отново от пудинга. Отгоре се покрива с 2-рия тъмен блат. Най-отгоре тортата се маже с малко от светлия крем и се поръсва с настърган шоколад, така че да се оформи спирала (охлювче). 
Тортата е висока и трябва да престои 4-5 часа преди рязане, така че хубаво да омекне средната част. Отгоре може да се украси с разбита сметана.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft