Торта Павлова

вход през zajenata.bg
Торта Павлова
admin
Добавена от: admin
28399
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за блата:

6 яйца
1 щипка сол
250 г пудра захар (ванилова)
1 с. л. оцет
1 с. л. царевично нишесте

за крема и украсата:

500 мл сладкарска сметана
5 с. л. захар
1 ванилия
1 щипка джинджифил
пресни плодове по избор
 

Белтъците (добре е да са на стайна температура) се разбиват на плътен сняг със солта, докато удвоят обема си.

Постепенно, лъжица по лъжица, се прибавя пудрата захар.

След това се прибавят оцетът и нишестето и се разбърква внимателно с шпатула.

Дъното на тава се покрива с намазнена хартия за печенe и върху нея с шпатула се разпределя сместа така, че да се образува правилна кръгла форма с лека вдлъбнатина в средата (за крема и плодовете). Блатът се пече 1 час и 15 минути в предварително загрята на 120 градуса фурна (почти се суши), без да се отваря вратата на фурната. Ако започне да става кафеникав, значи фурната е силна.

Сметаната се разбива на крем с 1 с. л. от захарта, ванилията и джинджифила.

Отделно се разбиват жълтъците от яйцата за блата с останалите 4 с. л. захар и се смесват с разбитата сметана.

Кремът се разстила внимателно върху изпечения блат.

Тортата се покрива с нарязани пресни плодове – ягоди, киви, нектарини, кайсии и горски плодове.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft