Рецепти за свежи плодови торти

вход през zajenata.bg
435460
Торта парфе

Торта парфе

За блата:

* 3 бр. яйца
* 1 ч.ч. захар
* 1 ч.ч. брашно
* щипка бакпулвер
* 1 ванилия

За крема:

* 1 л прясно мляко
* 500 г кисело мляко
* 7-8 с.л. брашно
* 1 ч.ч. захар
* 1 ванилия
* 4 с.л. желатин
* 50 г масло
* сладкарска боя по желание

За покритието:

* 500 мл сок от компот
* 1 с.л. желатин
* плодове по избор

За сиропиране:

* захар
* вода

Блата се прави като се разбиват яйцата с захарта, прибавя се брашното с ванилията и щипката бакпулвер и накрая в зависимост от гъстотата се сипва и малко вода. Пече се в тава върху хартия за печене за около 20 минути.
Изстиналият блат се сиропира със сварен топъл захарен сироп.
Върху изстиналия блат се изсипва топлия крем, който се приготвя така: Брашното се разбива с 200 мл от прясното мляко и на тънка струйка се прибавя към загрятото на водна баня останало количество прясно мляко, предварително подсладено със захарта. Бърка се докато се сгъсти. Маха се от котлона и се добавя маслото, предварително накиснатия желатин в 100 мл вода и киселото мляко. Бърка се докато се разтопи желатина. По желание се оцветява със сладкарска боя.
Оставя се в хладилник за няколко часа да се стегне, след това отгоре се нареждат плодове по желание (може и тези от компота) и се залива (внимателно за да не се разместят плодовете) със затопления сок от компот и предварително разтопения желатин в него. Оставя се пак за няколко часа да се стегне.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft