Приготвя се кремът: белтъците се разбиват на гъст сняг. Захарта се залива с 1/2 чаша вода и на слаб огън се сварява гъст сироп. Оставя се да се охлади леко и се прибавя малко по малко към белтъците, като разбиването продължава до изстиване. Маслото се разбива и евентуално се смесва с плодовете от сладкото (ако ползвате такива). Към него постепенно се прибавят белтъците, като се бие непрекъснато.
Сиропът се приготвя от захарта и 1/2 чаша вода на огъня. Щом изстине, се прибавя ромът. Готовият блат се разрязва хоризонтално на три пласта и всеки пласт се напоява с ромовия сироп (ако ползвате по-тънки блатове, прескочете разрязването). Намазват се с крем и се нареждат един върху друг. Тортата се намазва отгоре и отстрани с крем и се покрива с бадемовите ядки. Поръсва се с пудра захар и се оставя на студено за няколко часа преди сервиране.
Торта с белтъчен крем и бадеми
13 Ноември 2012
41613
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари