Плодова крем торта с глазура

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Плодова крем торта с глазура
Плодова крем торта с глазура
admin
Добавена от: admin
17634
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 г какаови бисквити
1 консерва ананас
3-4 банана
3 пакетчета желатин
50 г краве масло
50 мл лешниково масло
100 г кедрови ядки
100 г бял шоколад
100 г натурален кувертюр
100 мл портокалов ликьор
200 мл готварска сметана
300 мл сладкарска сметана
1 1/2 ч. ч. оризови криспи (ризони

Два от бананите се обелват и се пасират заедно с нарязаните шайби ананас и сока от консервата. Получената смес се овкусява с портокаловия ликьор.

Желатинът се разтваря в 100 мл студена вода, след което се залива с 300 мл вряла вода.

Разтвореният желатин се сипва при ананасовото пюре.

Двата вида сметана се разбиват в блендер и се смесват с половината от плодовия желатин.

Част от получения крем се разбърква с оризовите криспи и кедровите ядки.

Дъното на форма за торта се покрива с един ред бисквити, който се намазва с криспи крема.

В него се подреждат нарязаните на кръгчета обелени банани и се намазва с плодов крем.

Прави се втори ред бисквити, който се поръсва с оризови криспи и се покрива с плодов крем.

Тортата се оставя във фризер за 3-4 часа, след което се полива с разтопени на водна баня натурален кувертюр, малко лешниково и краве масло.

Върху натуралния кувертюр се капва разтопен на водна баня с лешниково и краве масло бял шоколад и се оформят вълни с помощта на специална пръчица.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft