2/3 пакетче масло
	1 ч. ч. кристална захар
	10 яйца
	3-4 с.л. какао
	3-4 с. л. прясно мляко
	150 г шоколад (битер или кувертюр)
	210 г брашно
	2-3 с. л. мармалад от кайсии
	1 доза маслен крем или шоколадово парфе по избор
	1 кутия шоколадови бонбони
	Маслото се разбива на пяна с 1/2 от захарта.
	Прибавят се при непрекъснато разбиване жълтъците (един по един), разтворено то в горещото мляко какао, разбитите с останалата 1/2 от захарта белтъци и брашното.
	Тестото се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно тортена форма и се пече в силна фурна (220- 250°С).
	След като изстине, тортата се разрязва на два пласта и се пълни с избрания крем.
	Намазва се с разредения мармалад, залива се с разтопения шоколад и се украсява околовръст с венец от шоколадови бонбони.
	Забележка.
	Вместо с шоколадова глазура тортата може да се покрие с маслен крем или с разбита подсладена сметана, поръсена с настърган шоколад, и да се украси с венец от шоколадови бонбони.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








