Торта с крем трюфел

вход през zajenata.bg
Торта с крем трюфел
admin
Добавена от: admin
41578
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 яйца
500 г натурален шоколад
150 г бял шоколад
125 мл прясно мляко
500 мл сметана
10 г бакпулвер
60 г брашно
100 г галета
100 г течен шоколад Нукрема
100 г масло
100 г захар
около 1/4 от готовата смес за крема  

Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се маслото, което трябва да е меко, но не разтопено. Сухите съставки – галета, брашно и бакпулвер, се смесват и заедно с нукремата се прибавят към сместа.

Всичко внимателно се разбърква до получаване на еднородна смес и се изсипва във форма за печене. Пече се 10–15 минути в предварително сгорещена до 200–220 градуса фурна, след което се намалява на 180 градуса и се пече още 20 минути.

Сметаната и млякото за крема се слагат да заврят. Шоколадите се натрошават в голям съд. Към тях се прибавя заврялата смес и се бърка до получаването на хомогенна маса.

Блатът се разрязва на три равни части. Между всяка от тях се поставя от крема. Най-отгоре тортата завършва с крем. Оставя се в хладилник около 10 часа, за да стегне добре, след което се залива със заделения трюфел крем, предварително разтопен на водна баня.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft