Торта с целувчен крем, череши и шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта с целувчен крем, череши и шоколад
Торта с целувчен крем, череши и шоколад
admin
Добавена от: admin
46772
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За целувчените блатове:
олио за намазване
50 гр. брашно + още малко за поръсване
200 гр. захар
10 големи белтъка, на стайна температура (оставени за 30 минути)
200 гр. смлени запечени бадеми и/или лешници
За шоколадовите пластове:
300 гр. сладко-горчив шоколад, нарязан
60 мл вода
1 ч.л. нескафе
За черешовите пластове:
450 гр. черешов конфитюр или вишнев конфитюр
60 мл вода
За черешовия крем:
750 мл студена сладкарска сметана
50 гр. пудра захар
2 с.л. черешов ликьор, вишновка или коняк

Загрейте фурната на 220ºC. Изрежете от хартия за печене шест диска с диаметър 20 см. и леко ги набрашнете. Поставете ги върху тавички за печене.
Разбийте брашното и захарта в малка купа. В по-дълбок съд разбийте белтъците с миксер, заедно с щипка сол на средна скорост, докато образуват твърди връхчета. Постепенно започнете да добавяте брашнената смес, като продължавате разбиването, след това прибавете и ядките.
Размажете по няколко лъжици от сместа върху приготвените хартиени дискове, като внимавате да не излизате от очертанията им. Оставете останалия белтъчен крем в хладилника. Изпечете целувчените блатове до златисто-кафяво - 8-10 минути (трябва да са меки и лепкави).
Леко ги плъзнете върху кухненска решетка, заедно с хартията, да се охладят.
Когато са изстинали, внимателно обърнете блатовете върху поръсена с брашно пергаментова хартия и много бавно и внимателно обелете хартията от тях.
Докато целувченото тесто изстива, нагрейте конфитюра и водата в малък тиган за сос на среден огън при непрекъснато разбъркване, докато се втечни. Оставете сместа в хладилник.
Загрейте шоколада, водата и кафето на бавен огън, като разбърквате до гладка смес. Охладете леко, така че сместа да е хладка, след това размажете шоколадовия крем върху целувчените блатове. Оставете да се охлади на стайна температура, докато шоколадът се втвърди - около час. След като стегне шоколадът, разбъркайте охладената черешова смес до гладък крем и внимателно го намажете върху пет от шоколадово-целувчените дискове (оставете един само с шоколад). Оставете ги за няколко минути.
Междувременно разбийте сметаната със захарта и ликьора в студена купа с чисти бъркалки, докато образува твърди връхчета.
Поставете върху тортена чиния първия шоколадово-черешов блат. Плъзнете 4 дебели ивици пергаментова хартия под ръбовете на целувчения блат, за да образуват по-здрава основа за тортата.
Разпределете слой от крема (около 80 мл) - около 1 см. върху черешовия пласт. Внимавайте да не развалите черешовия слой със сметаната и да я оцветите. Внимателно поставете отгоре втори шоколадово-черешов блат и повторете, докато остане последния (само шоколадов) блат. Най-отгоре поставете него.
С останалата сметана намажете хубаво повърхността и страните на тортата и я оставете непокрита в хладилника за няколко часа, за да стегне добре.
Отстранете хартиените ивици с приплъзване и поднесете тортата. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft