Торта Тиквата на Пепеляшка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта Тиквата на Пепеляшка
Торта Тиквата на Пепеляшка
admin
Добавена от: admin
12016
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Продукти за за един кекс (трябва да се изпекат два):
За жълтата и кафявата част:
4 жълтъка
5 супени лъжици захар
4 супени лъжици вода
4 супени лъжици олио
1 ванилия
3 супени лъжици пюре от тиква
5 супени лъжици брашно
плюс 2 супени лъжици какао
За бялото тесто:
4 белтъка
4 супени лъжици захар
4 супени лъжици олио
4 супени лъжици брашно
половин бакпулвер
50 грама нарязани орехи
За крема:
250 мл прясно мляко
1 шоколадов пудинг
100 гр. маргарин
100 гр. захар
50 гр. шоколад за готвене
За украса:
200 мл сметана
жълта, зелена и кафява боя за сладки
Освен това:
по желание гумени бонбони, шоколадови десертчета

Тази торта е радост за децата, с изненада в средата.

4 жълтъка се разбиват с 5 супени лъжици захар и 1 ванилия. След като станат пухкави, се добавят 4 супени лъжици вода, 4 супени лъжици олио, 3 супени лъжици пюре от тиква, 5 супени лъжици брашно и половин бакпулвер. 
Сместа се разделя на 2 части. Едната се изсипва в намазнена форма за кекс с дупка и се пече на 200 градуса около 10 минути, така че да хване кора отгоре. В другата част се добавят 1-2 супени лъжици какао и се излива върху жълтата част. Фурната се намалява на 180 градуса.

За бялата част:
4 белтъка се разбиват с 4 супени лъжици захар и 1 ванилия. След като се получи твърд сняг, се добавят 4 супени лъжици олио, половин бакпулвер и 4 супени лъжици брашно, както и нарязани орехи по желание. 
След като и кафявата част хване коричка (след 10-тина минути печене), върху нея се излива бялата част и фурната се намалява на 150 градуса. 
Пече се около 20-тина минути. 
По същия начин се прави и другият кекс.

150 мл мляко с 3-4 супени лъжици захар се слага на огъня да заври. Отделно шоколадовият пудинг с телена бъркалка се смесва със 100 мл мляко, след което се добавя към врящото мляко и се вари гъст крем. Прибавя се и шоколадът. След като хубаво се охлади, се добавя предварително разбитият с пудрата захар маргарин и се обърква добре. 
Разбива се сметаната, разделя се на части и всяка се оцветява със сладкарска боя. 
Двата изпечени кекса слепете с шоколадовия крем, след това ги дооформете с нож, ако е необходимо, за да заприличат на тиква. Отгоре намажете добре с кафявата сметана, а дупката в средата запълнете с желирани бонбони и шоколадови десертчета.
Вместо дръжка може да използвате фунийка с течен шоколад, разрязана наполовина.

Отгоре шприцовайте дръжка и листа със зелената сметана.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft