Торта Убивай ме нежно - убийствено вкусна, направо ще ви остави без думи!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта Убивай ме нежно - убийствено вкусна, направо ще ви остави без думи!
Торта Убивай ме нежно - убийствено вкусна, направо ще ви остави без думи!
admin
Добавена от: admin
136282
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За невероятния шоколадов блат:

4 яйца
200 гр. захар
70 гр. масло
70 гр. шоколад
60 мл прясно мляко
60 мл вряла вода
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
200 гр. брашно
40 гр. горчиво какао
2 чаени лъжички бакпулвер и щипка сода + сол

За напояване на блата:

150 мл прясно мляко
около 150 мл Пиня колада или друг подобен ликьор

За ягодовия крем:

700 мл пюре от ягоди
70 гр. царевично нишесте
100 гр. захар
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
70 гр. масло

За кокосовия крем:

500 мл кокосово мляко
100 мл Пиня колада
4 жълтъка
90 гр. царевично нишесте
100 гр. захар
1 пакетче пудинг Dr.Oetker Paradies creme без варене + 100 мл прясно мляко

Първо пригответе крема: Смесете царевичното нишесте със захарта в Пина коладата, добавете разбитите на крем жълтъци. Загрейте кокосовото мляко (от 1  литър вода и 250 гр. кокос ще получите 900 мл хубаво и гъсто кокосово мляко) и сварете на гъст крем. Прехвърлете крема в купа, за да се охлади, като покриете повърхността му с прозрачно фолио.
Докато кремът се охлажда, пригответе блата: смесете жълтъците и захарта, и разбийте на пяна. Смесете разтопеното масло с шоколада, добавете млякото и врящата вода. Разбъркайте в сместа останалите съставки и разбитите на сняг белтъци. Покрийте формата за торта (24 сантиметра диаметър) с хартия за печене и изсипете вътре сместа. Печете на 175 градуса до готовност (пробвайте с клечка за зъби). Охладения блат разрежете на 3 равни кори.
На слаб огън загрейте ягодовото пюре (в малко от него разбъркайте царевичното нишесте със захарта и ванилията), сварете на гъст крем и го смесете с маслото. Разбъркайте до хомогенна смес. 
Сложете най-долния блат във формата, отстрани сложете пръстена. Напоете блата със смес от мляко и ликьор, и отгоре намажете от горещия ягодов крем. Сложете в хладилника за кратко, за да се втвърди. Покрийте с кокосово-ваниловия крем, към който сте прибавили сметаната, разбита със 100 мл мляко. Покрийте с другия блат и следвайте същия ред на кремовете и последния блат. Завършете с кокосовия крем.
Украсете тортата според фантазията си. Например:
Разтопете на слаб огън 100 гр. шоколад + 4 супени лъжици олио, докато сместа се сгъсти. Дръпнете от огъня и залейте тортата. Намажете добре отгоре и отстрани с шпатула. Поръсете с шоколадови стърготини, а може и с пресни ягоди и кокос.

Забележка:

Тортата е деликатна, сочна, кремообразна - добре охладена напомня на сладоледена мелба. Не се страхувайте от по-голямото количество ликьор в тортата, защото съдържанието на алкохол в него е минимална! Усеща се единствено фантастичният му аромат.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft