Торта Червено кадифе - кулминацията на всеки празник

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Торта Червено кадифе - кулминацията на всеки празник
Торта Червено кадифе - кулминацията на всеки празник
admin
Добавена от: admin
18098
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

320 гр. брашно
300 гр. захар
1/2 чаена лъжичка сода
1 чаена лъжичка бакпулвер
2 пълни чаени лъжички какао
щипка сол
1/2 шушулка ванилия или 2 пак. ванилова захар
1/2 малка лъжичка червена хранителна боя
240 мл олио
2 яйца
360 мл прясно мляко
2 супени лъжици лимонов сок
Крем:
150 гр. крема сирене
80 гр. бял шоколад
300-350 мл сметана
150 гр. пудра захар

В една чаша се поставя млякото и се добавя лимоновият сок. Оставя се 5-10 минути настрана (този малък детайл дава съвсем различен вкус и консистенция на тестото).

В купа се поставят брашното, какаото, содата, бакпулверът, захарта и солта, и се смесват. В друг съд се поставят яйцата и се разбиват с миксер. Към тях се добавят млякото, олиото, ванилията и червеният цвят, след това сместа с яйцата се прехвърля в тази с брашното и внимателно се хомогенизират с шпатула. 
Готовата смес се разделя на три и се поставя в тавички/форми с диаметър 20 см, покрити с хартия за печене. Пекат се на 180-200 градуса за 20-25 минути или докато станат готови (проверете със суха клечка). Готовите кори се оставят да изстинат напълно, а през това време се приготвя кремът. 
Шоколадът се разтопява, а в отделен съд се разбиват пудрата захар и размекнатото крема сирене. Към получения крем се добавя разтопеният бял шоколад. В друг съд се разбива сладката сметана до получаване на твърд сняг. Готовата сметана постепенно се добавя към сместа с крема сиренето и се разбърква внимателно с лъжица. 
От блатовете се изрязва много тънък лист от горната част, който след това се раздробява на трохи за украсата на тортата. 

Тортата се сглобява, като блатовете се мажат помежду си с крема, а остатъкът се нанася обилно върху цялата торта и стените. Най-отгоре и отстрани се поръсват трохите от блатовете. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft