Тройно млечна торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Тройно млечна торта
Тройно млечна торта
admin
Добавена от: admin
20142
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За пандишпана:
6 яйца 
300 гр. захар 
1 ванилия 
300 гр. брашно 
1 бакпулвер 
За млечната заливка: 
1 л прясно мляко  
750 мл сметана (неразбита, на Хопла или подобна) 
250 мл мляко за кафе

Разбийте белтъците със захарта на твърд сняг, добавете жълтъците един по един и продължете биенето, докато сместа се хомогенизира. Добавете брашното, смесено с бакпулвера, и объркайте внимателно с голяма лъжица или тел. Сместа се изсипва в намазана с масло и набрашнена тава. Блатът се слага да се пече в загрята на 200 градуса фурна първите 10 минути, след което температурата се намалява на 180 градуса и се пече още 20 минути. 

Готовият блат се оставя да се охлади (но не прекалено много, трябва да бъде хладък). Междувременно се смесват всички видове мляко и сметана. Хладкият блат се обръща върху кърпа и в тавата се слага половината от млечната смес. Върху нея се слага блатът, както е обърнат, и се залива с останалата млечна смес. Тортата се оставя да попие добре заливката - около 2 часа. След това се нарязва на кубчета, покрива се с фолио и се слага в хладилник за няколко часа, докато добре се изстуди. 
Преди поднасяне всяко парче торта се залива с карамел (готов).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft