Усуканица с орехи и канела

вход през zajenata.bg
Усуканица с орехи и канела
admin
Добавена от: admin
15321
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

900 гр. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
30 гр. мая
5 яйца
1 с.л. захар
250 гр. масло
250 гр. орехови ядки (смлени)
1 пакетче канела
за сиропа:
350 гр. захар
3 ч.ч. вода 
ванилия

Маята се размива в част от млякото заедно със захарта и щипка сол. В пресятото брашно се прави кладенче и се прибавят разбитите яйца, останалото мляко и маята. Замесва се тесто, като по време на месенето постепенно се прибавят около 150 гр. от разтопеното масло. Тестото се разделя на 10 топки, които се оставят на топло да втасат. След това всяка от тях се премесва, разточва се на кора, намазва се с разтопено масло и се поръсва със счукани орехи и канела. Корите се слагат една върху друга, навиват се на дебело руло, което се усуква и се разтяга. Слага се в намазана с масло дълбока тава, като се навива на спирала. Баницата се оставя да престои 1 час, за да втаса. Пече се в умерена фурна. Когато изстине, се залива с горещ сироп, сварен от водата и захарта и ароматизиран с ванилията. Поднася се на другия ден, след като се напои добре.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft