Тиквен кейк с орехи и канела

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Тиквен кейк с орехи и канела
Тиквен кейк с орехи и канела
admin
Добавена от: admin
28599
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. счукани орехови ядки
1 и 1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. настъргана на ренде тиква
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. топла вода
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. канела
пудра захар за поръсване

Захарта се изсипва върху тиквата и се оставя да престои около 15 минути. Прибавя се олиото, разтворената в топла вода сода, орехите и подправките. Постепенно се прибавя брашното. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма. Пече се в умерена фурна. По желание, след изстиване, се поръсва с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft